Серіали для юристів: частина II


Часом, фрагмент кіно / серіалу описує ситуацію з життя і допомагає знайти вирішення тієї чи іншої проблеми.

Loйер продовжує збирати цікаві посилання на серіали для юристів. Далі буде тільки гарячіше ?

Краще телефонуйте Солу

Проноза Сол Гудман – центральний герой «Краще телефонуйте Солу», адвокат, котрий береться за будь-яку кримінальну справу. Він крутить законами в інтересах кожного клієнта і Сола зовсім не цікавить винні його клієнти або їх марно обмовили. Головний критерій кращого адвоката штату Нью-Мексико – платоспроможність клієнта, а інше не бентежить Гудмана.
Історія цинічного і безпринципного законника зав’язалася задовго до створення телесеріалу і почалася в новелі «У всі тяжкі». Уолтер Уайт, потрапивши під приціл правоохоронної системи, вдався до допомоги адвоката, і Сол Гудман гарантував йому повне виправдання і миттєве вирішення його справи. Але Уолтер навіть не міг і уявити, що послуги адвоката Сола можуть обійтися йому так недешево.
Напрацювавши досвід і отримавши скандальну славу пропаленого юриста в телесеріалі «У всі тяжкі», Сол Гудман покаже нову історію, повну юридичних випробувань і правових негараздів, кращого адвоката Нью-Мексико.

Фішки, гроші, адвокати

Нік і Піт все ще сподіваються зірвати в цьому житті джекпот, і до них зі своїми проблемами звертаються найрізноманітніші клієнти. На чолі адвокатської контори Мореллі і Кашмарек стоять Нік Мореллі, серйозний і жорсткий адвокат, який на кожного клієнта віддає всі свої сили, незважаючи на важливість справи; і Піт Кашмарек, який сильніше юриспруденції любить тільки гарних жінок, шикарні авто і дорогий одяг.

При розширенні фірми до них приєднується Ліза Тайлер, молода юристка, повна ентузіазму, і готова залишити своє минуле екзотичної танцівниці; і асистентка Софі, мила й запальна інженю, яка прагне догодити своїм босам. І хоча удача посміхається їм у справах юридичних, на особистому фронті все не так райдужно. Поки Піт зайнятий черговими романтичними перемогами, Нік намагається відновити свій шлюб з колишньою дружиною, і залишитися в житті свого молодшого сина. Не важливо в чому звинувачують їх клієнтів, Нік і Піт готові стояти за них до останнього.

Хороша дружина

Алісія Флоррік – дружина чиказького державного прокурора, яка виховує двох дітей. Її чоловік – Пітер Флоррік, колишній прокурор штату Іллінойс, опинившись в самому центрі сексуального скандалу, потрапляє до в’язниці за звинуваченням у корупції. Залишившись без підтримки голови сімейства, всі турботи про дітей лягають на плечі жінки. Свого часу Алісія залишила кар’єру заради сім’ї, а тепер змушена сама, без будь-якої допомоги, її утримувати. Але прийняти допомогу від чоловіка, який, мало того, що сів у в’язницю, так ще й залучив її в гучний секс-скандал, вона просто не може – не дозволяє гордість. Тому старий друг Алісії, Вілл Гардпер влаштовує її молодшим адвокатом в свою престижну юридичну фірму. Після 13-річної перерви Алісії доведеться згадати всі свої знання адвокатської роботи і розпочати свою трудову діяльність з найнижчої сходинки кар’єрної драбини. При цьому жінка поєднує роботу з вихованням дітей в умовах продовження скандалу, пов’язаного з її чоловіком. Сім’я переїжджає в інший район, який дешевше, і починає жити заново. Так зі слабкої і невпевненої жінки виростає інша – життєздатна і сильна.

Кістки

В основі сюжету серіалу знаходиться детективний роман, про жінку антрополога що допомагає співробітникам Федерального Бюро Розслідувань шукати злочинців і встановлювати від чого загинули жертви. Погодьтеся, практично неможливо слідчим встановити деталі якщо тіло жертви повністю розклалося або залишилися тільки кістки. З кістками якраз і працює Темперанс –  їй вони можуть розповісти набагато більше, ніж будь-коли. Але займаючись такою роботою у героїні зовсім немає відпочинку і спокійного сімейного життя, все і навіть більше вона віддає на благо роботі. А ще дівчина завжди працює без напарника, але на цей раз бюро надало їй дуже досвідченого співробітника, який в минулому був бойовим офіцером, на його рахунку більше п’ятдесяти уражених цілей. Чи вдасться молодим людям спрацюватися?

Білий комірець

Ніл Кеффрі, неймовірно привабливий злочинний розум, нарешті був спійманий своїм одвічним ворогом, агентом ФБР Пітером Берком. Коли Ніл біжить з в’язниці, щоб знайти свою зниклу любов, Пітер ловить його ще раз. Але Кеффрі пропонує йому не поспішати з відправкою до в’язниці, і розглянути можливість співпраці. Адже Ніл міг би допомогти зловити самих «елітних» злочинців, «білих комірців» злочинного світу. Пітер, розуміючи, що інтуїція і злочинний досвід Нілу, яких немає у законослухняного агента, можуть стати гарною підмогою в боротьбі з криміналом, погоджується.