У Франції податкова шукатиме незаконні доходи користувачів в Instagram


Уряд Франції хоче запровадити план моніторингу соціальних мереж з метою виявлення фактів ухилення від сплати податків.

Як інформує BBC, цей план схвалив Конституційний Суд країни.

Митникам та податковим службовцям дозволять переглядати профілі, дописи та фотографії користувачів в інстаграмі аби виявляти непідтверджені доходи.

Нові правила є частиною закону про податкові зміни, ухвалені минулого тижня.

У своїй постанові конституційний суд визнав, що конфіденційність та свобода висловлення поглядів користувачів можуть бути обмежені, однак схвалив його з певними умовами. Він встановив, що владі доведеться стежити за тим, щоб вміст сторінок, захищений паролем, був поза межами дії закону. І що вони зможуть використовувати лише публічну інформацію, яка стосується особи, що розкриває її в інтернеті.

Суд також заявив, що регулятори повинні уважно стежити, як використовується дана інформація.

Масовий збір даних є частиною трирічного експерименту з онлайн-моніторингу французьким урядом і значно збільшує повноваження держави в галузі онлайн-нагляду.

Французький орган охорони даних CNIL заявив, що визнає, що цілі уряду є законними, але заявив, що нова політика створюватиме ризики для свобод людини.

Міністр фінансів Джеральд Дарманін нещодавно назвав нові правила “ще одним інструментом боротьби з шахрайством”.

“Якщо ви скажете, що ви не є фіскальним резидентом у Франції, і ви продовжуєте публікувати фотографії в Instagram з Франції, можуть виникнути проблема”, – сказав він газеті “Le Figaro”.

Фото: thenextscoop.com