В 5 містах України відбудеться хакатон з доступу до правосуддя


6-8 грудня у п’яти містах – Києві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі пройде хакатон Access to Justice.

6 мільярдів людей в світі в епоху глобального розвитку технологій у всіх сферах досі не маю доступу до правосуддя.

Наприклад, в Україні – близько 700 тисяч громадян не мають доступу до суду, 47% українських жінок не знають, що їм робити у випадку домашнього насилля, а за останні п’ять років кількість кіберзлочинів в Україні зросла мінімум в 2,5 рази. І це лише частина приголомшуючою статистики та відкритих проблем.

Хакатон Access to Justice від Kyiv Legal Hackers та системи Безоплатної правової допомоги – це можливість підняти цю проблему серед великої кількості країн і знайти & втілити в життя рішення всього за два дні.

Хакатон відбудеться 7-8 грудня у п’яти містах України у правових клубах Pravokator в Києві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі. 

На Access to Justice Hackathon ви зможете:

  • розвинути і втілити ідеї надання юридичних послуг людям, які не можуть дозволити собі оплачувати послуги класичних юристів;
  • створити продукти, націлені на захист прав, боротьбу з дискримінацією, булінгом, насильством в сім’ї та іншим;
  • придумати альтернативні способи вирішення юридичних проблем, які доведуть, що правосуддя може бути простим і доступним.

Партнери Access to Justice Hackathon: 

Відкритий Світпрограма обмінів усередині законодавчої гілки влади США. Програма розрахована на кандидатів, які виявили себе як професіонали своєї справи, показали сильні лідерські якості, і зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України. До складу делегацій «Відкритого Світу» зазвичай входить п’ять учасників. 

Можливість на хакатоні: бути номінованими на відбір на участь у програмі та відвідати Сполучені Штати Америки в рамках 10-денної професійної програми.  

Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН: Лабораторія є частиною всесвітньої мережі із 60 лабораторій, які випробовують нові рішення, і нові способи роботи над вирішенням соціальних та екологічних проблем. Їх команда сприяє розвитку локальних рішень, які вже працюють, експериментуючи з багатьма різними підходами до вирішення проблем 21 століття.

Можливість на хакатоні: отримати підтримку на подальший розвиток рішення та поширення його серед мережі 60 лабораторії, вихід на глобальний рівень. 

Управління Верховного комісара ООН у справах біженцівагентство системи Організації Об’єднаних Націй, що займається захистом та підтримкою біженців, сприяє їх місцевій інтеграції, добровільному поверненню на батьківщину чи переселенню до третьої країни

Можливість на хакатоні: отримати експертну та інформаційної підтримку, привернення уваги учасників до тематики захисту прав біженців та внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 

МФ «Відродження» одна з найбільших українських благодійних фундацій, яка з 1990-го року розбудовує в Україні відкрите суспільство, в якому кожен почуває себе гідно, громадяни включені в творення держави, а влада є прозорою та відповідальною. 

Програма Фонду “Права людини і правосуддя” сприяє доступу громадян, а особливо малозабезпечених і вразливих груп до правосуддя, посилення правової спроможності місцевих громад.  

Можливість на хакатоні: отримати підтримку на подальший розвиток рішення для спільноти громадських радників – параюристів-волонтерів, які діють в невеликих громадах та безкоштовно допомагають людям вирішувати свої правові проблеми. 

Програма USAID «Нове правосуддя». Зміцнення суддівської незалежності та самоврядування є одним з ключових завдань програми. Суддівська незалежність – втілення гарантії права кожного громадянина на справедливий суд та одна з передумов існування демократичної держави та суспільства, які керуються принципом верховенства права. Ефективне суддівське самоврядування передбачає забезпечення суддівської незалежності, підзвітність судової влади та її захист від неправомірного політичного, фінансового або іншого зовнішнього впливу.

Можливість на хакатоні: отримати експертну та інформаційної підтримку

Деталі тут.

Реєстрація учасників тут.