Угандійську феменістку засудили до в’язниці за вірш про Президента і статевий орган його матері


В Уганді феміністка Стелла Нянзі у Facebook опублікувала вірш про президента країни Йовері Мусевені й статевий орган його матері. Її обвинуватили за статтею «кібернасильство» та згодом засудили до дев’яти місяців в’язниці, повідомляє CNN.

«Жінка використовувала графічні зображення замість метафор. За це їй дали 18-місячний термін. З нього вона вже відсиділа 9 місяців у жіночій в’язниці Лузіри. Остаточне рішення Головний Магістратський суд Буганда-Роуд виніс у п’ятницю. Суддя Гледіс Камасанью стверджує, що вірш не мав бути оприлюднений, оскільки є «негарним», «непристойним» і містить пропозиції, «які могли бути зроблені тільки аморальною людиною», — йдеться в повідомленні.

Сама Нянзі не була присутня в суді під час оголошення вироку через відбування терміну покарання. Вона брала участь лише в онлайн-режимі. Втім, під час засідання неодноразово викрикувала одну і ту саму фразу: «До біса тебе, до біса тебе», показувала середній палець і груди. В суді адвоката жінки не було, тому вона захищала сама себе.

«Я планувала образити Йовері Мусевені, тому що він ображав нас протягом 30 з гаком років», — зазначила вона.

Фото: turist.delfi.ee