Кабінет Міністрів України призначив освітнього омбудсмена


Кабінет Міністрів України офіційно призначив директора спеціалізованої школи № 148 м. Києва Сергія Горбачова на посаду освітнього омбудсмена.

Відповідне рішення було ухвалено 14 серпня 2019 року в приміщенні Будинку Уряду.

«Тепер Сергій Іванович зможе розпочати безпосередню роботу. Очевидно, що одразу почати з розгляду звернень він не зможе – спершу потрібно зайнятися розміщенням, пройти всі юридичні нюанси, набрати команду. Міністерство освіти і науки налаштоване максимально сприяти новому омбудсмену. Тому ми сподіваємось, що вже найближчим часом уся організаційна робота буде завершена і омбудсмен почне свою діяльність», – відзначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Діяльність Інституту освітнього омбудсмена полягає у захисті прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників.

Окрім цього, до посади освітнього омбудсмена прописано чимало дуже чітких вимог. Зокрема, він не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, крім творчої та викладацької; має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років; мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також повинен вільно володіти державною мовою.

Фото: 5.ua