АПУ висунула двох делегатів у РКГ при НАБУ: триває голосування


Сьогодні з 9:00 до 21:00 на офіційному сайті НАБУ триває онлайн-голосування за кандидатів у РГК при НАБУ.

АПУ делегувала до участі у конкурсі Злату Симоненко, адвоката, партнера АО «Солодко і партнери» та Дениса Шкаровського, радника VB PARTNERS.

Рейтингове Інтернет-голосування проводиться протягом 12 годин через веб-сайт Національного антикорупційного бюро України — 30 травня 2019 року з 9:00 до 21:00.

Щоб зробити вибір, потрібно:

– перейти на сторінку голосування за посиланням https://nabu.gov.ua/voting/;

– пройти верифікацію на сайті;

– останній крок — обрати кандидатів, поставивши позначки навпроти їх прізвищ і натиснути кнопку «Проголосувати».

Якщо не встигнете проголосувати з технічних причин, спробу можна повторити 5 хвилин потому.

У 2018 році Злата Симоненко вже була обрана до РГК при НАБУ. За рік роботи вона неодноразово ініціювала внутрішні розслідування щодо дій працівників НАБУ. За її словами одного року роботи не достатньо для врегулювання та вирішенні усіх проблем.

«Мої знання в антикорупційній сфері, в реформі державних органів та внутрішніх конфліктних аспектів роботи детективів можуть стати в нагоді при врегулюванні законодавчих та практичних проблем діяльності НАБУ», – зазначила адвокат.

У січні 2019 року права Дениса Шкаровського, як адвоката грубо порушили детективи та працівники УСО НАБУ. Цей випадок набув широкого розголосу, і цих працівників було притягнуто до дисціплінарної відповідальності.

«Така інституція, як НАБУ, не має залежати від прізвищ. Система повинна працювати без огляду на особистості. У зв’язку з цим, беру участь в конкурсі для формування нової антикорупційної інституції», – відзначив Денис.

Перелік кандидатів до складу РГК, а також докладна інформація про них розміщені на офіційному сайті НАБУ.

Голосувати за кандидатів можуть усі громадяни, які проживають на території України. Результати голосування будуть оприлюднені на сайті Бюро 6 червня 2019 року.

Голосуйте за тих, кому довіряєте!