В Одесі пройшов тренінг для адвокатів за курсом Європейської програми навчання


21 липня 2018 року у м. Одеса адвокати, помічники адвокатів та стажисти взяли участь у тренінгу за курсом Європейської програми навчання у сфері прав людини HELP «Вступ до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Національна асоціація адвокатів України продовжує активне впровадження європейських цінностей у сфері прав людини в практичну діяльність кожного адвоката України.

З цією метою НААУ співпрацює з Радою Європи в напрямку реалізації Європейских освітніх курсів по навчанню представників юридичних професій.

Захід урочисто відкрито Головою Ради адвокатів Одеської області Бронзом Йосипом Львовичем. Один з найповажніших правників в професії звернувся до слухачів  із закликом завжди робити все, що можливо для захисту та відновлення прав людини, доносити до клієнтів можливості, які надає долучення до європейської системи захисту прав людини.

Курс презентовано тренером програми Ради Європи HELP, суддею Полтавського окружного адміністративного суду Олександром Кукоба. Тренер акцентував увагу учасників на ключових питання курсу. Протягом тренінгу слухачі мали можливість обговорити основні тенденції та практику використання адвокатами  Конвенції та прецедентної практики Європейського Суду з прав людини у щоденній правозахисній діяльності адвокатів.

Координаторка програми Ради Європи HELP від адвокатури України Олена Сібільова підкреслила необхідність проведення тренінгів та навчань за провідними курсами Ради Європи задля доєднання української адвокатури до світового правничого середовища, задля відчуття та тонкого розуміння адвокатами найважливіших конвенційних цінностей, сприяння підвищенню рівня захисту людини, релевантного застосування практики Європейського суду з прав людини при представництві інтересів та захисті клієнтів в національних судах. Такі знання та навички дозволять не лише зменшити кількість заяв, поданих проти України, до Європейського суду з прав людини, а також і сформувати в нашій державі потужне правозахисне середовище – наголосила координаторка.

Учасники тренінгу ознайомилися із методикою та умовами навчання на платформі HELP та були підписані на відповідний дистанційний курс Ради Європи HELP для поглибленого вивчення, засвоєння та подальшого застосування на практиці принципів дії конвенційних стандартів.

Подальше двохмісячне навчання учасників цього заходу буде проводитися за дистанційним курсом під керівництвом сертифікованих тренерів. Після завершення дистанційного курсу планується проведення ще одної очної зустрічі слухачів з тренерами з метою обговорення результатів. Учасники, які успішно закінчать навчання, одержать сертифікати від Національної асоціації адвокатів України та Ради Європи.