Юрист для бізнесу у вашій кишені: безкоштовна платформа від AXDRAFT


Український стартап AXDRAFT розробив нову платформу – AXDRAFT Business , яка допомагає підприємцям підготувати документи для (1) створення компанії, (2) найму та звільнення працівників, (3) надання послуг та (4) поставки товарів за 4.3 хв. з будь-якого мобільного пристрою.

Весь контент на платформі повністю безкоштовний. Проект розвиває концепцію sharing economy в юридичному бізнесі і виводить її на новий рівень.

Створення такої платформи стало можливим завдяки унікальному алгоритму автоматизації – AXDRAFT. Користувачу потрібно лише відповісти на кілька запитань і заповнити дані, які автоматично переносяться між документами користувача, а потім в 1 клік отримати свій документ. Документ буде індивідуалізований у відповідності до вимог користувача, вичитаний і красиво відформатований. Творці проекту стверджують, що швидкість та якість підготовки документів в AXDRAFT це заслуга «цифрової магії». Навіть кнопка створення документу символічно називається «MAGIC».

Коротке відео про проект ви можете переглянути тут:

Первинний контент для платформи розробила провідна українська юридична компанія «АВЕЛЛУМ», яка погодилася надати його безкоштовно в рамках свої програми соціальної відповідальності.
Завдяки співпраці з іншим відомим українським стартапом – OpenDataBot, AXDRAFT Business також дозволяє автоматично заповнювати інформацію про юридичних осіб та ФОП в документи безпосередньо з Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Всі дані доступні в режимі реального часу.
AXDRAFT Business співпрацює також з проектом «Будуй Своє» від Ощадбанку та МТБ банком і веде переговори з низкою інших провідних банків в Україні, які зацікавлені у розвитку відносин з малим та середнім бізнесом.
До слова, Lойер спробував згенерувати документ. І скажемо так – це дійсно працює.
В процесі тестування проекту, ми поцікавилися у розробників, наскільки захищена система. Адже під час генерації документів  доводиться вводити персональні дані. На це запитання ми отримали наступну відповідь:

Щодо безпеки, ми чудово розуміємо важливість Вашої інформації і тому дуже серйозно ставимося до безпеки нашого рішення. На нашому сервері зберігаються лише шаблони. Готовий документ з конфіденційною інформацією навіть не торкається нашого сервера, якщо ви використовуєте Google Chrome. Якщо ви використовуєте інший браузер, то документ проходить через наш сервер і автоматично видаляється через 5 хвилин.
Дані, які Ви додали в документи, зберігаються доки Ви цього хочете (ви можете видалити проект і одразу видаляться дані). Дані зберігаються без зв’язку до документу і без зв’язку одне з одним, перемішані з даними усіх користувачів. У випадку крадіжки бази даних ідентифікувати конфіденційну інформацію чи відтворити конфіденційний документ буде майже неможливо.
ередача даних між нашим сервером і вашим комп’ютером шифрується 256-бітним шифруванням (як банківські платежі). Шаблони зберігаються на сервері Google в Бельгії і щодня проводиться резервне копіювання на сервери Amazon в США. Сервер з резервними копіями додатково шифрується. Безпеку серверів і захист від зовнішніх атак забезпечують Google і Amazon, відповідно.

Довідково:
Ідея проекту була презентована у листопаді 2017 року на міжнародному конкурсі інновацій Falling Walls Lab Kyiv 2017, на якому вона виграла поїздку до Берліну. Засновники позиціонують AXDRAFT Business як соціальний проект, що направлений на розвиток підприємництва в Україні і сподіваються, що користувачам сподобається ідея і вони будуть підказувати яким контентом краще наповнювати проект і який функціонал потрібно розвивати надалі.