Батько-юрист через суд заборонив сину використовувати власне прізвище для юрпослуг


Cуд США виніс проміжне рішення за позовом батька-юриста, який вимагав заборонити своєму синові використовувати особисте ім’я і прізвище в комерційних цілях на ринку юридичних послуг.

Судову тяжбу, пов’язану з розділом комерційних прав на сімейне прізвище, ініціював глава юридичної фірми у Південній Кароліні Джордж Сінк-старший. Його фірма George Sink, P.A., заснована майже чверть століття тому, спеціалізується на позовах, пов’язаних із заподіянням шкоди здоров’ю, має 14 офісів і веде агресивну рекламну кампанію на ТБ і радіо, повідомляє місцеве видання The Post and Courier.

У лютому цього року Сінк-старший в результаті конфлікту звільнив свого підлеглого-сина. Джордж Сінк-молодший встиг пропрацювати під керівництвом батька кілька років. Залишившись без роботи, син одразу ж заснував власну юрфірму, назвавши її George Sink II Law Firm. Молодий юрист зосередився на пошуку клієнтів через інтернет і соціальні мережі. На новому сайті він вказав, що його фірма не має відношення до розкрученого бізнесу батька.

У своєму позові Сінк-старший і його адвокати зажадали заборонити синові-конкуренту використовувати дані йому при народженні ім’я і прізвище в комерційних цілях. Вони заявили, що відповідач порушує законодавство про товарні знаки і тим самим вводить в оману споживачів. За словами адвокатів, через схожість назв, а також єдиної географічної локації бізнес-профіль фірми Сінка-старшого заблокували на Google. В результаті цього було втрачено понад 600 надісланих позитивних відгуків від клієнтів. Крім того, стверджувалося, що Сінк-молодший оптимізував свій сайт таким чином, що користувачі Google за запитом George Sink потрапляли до нього, а не до батька.

Нещодавно Федеральний окружний суд Південної Кароліни прийняв забезпечувальні заходи щодо позову. Сінку-молодшому заборонили використовувати власні ім’я та прізвище на сайті, в акаунтах соціальних мереж і адресах електронної пошти. Заборона буде діяти до розгляду комерційної суперечки в третейському суді.

Фото: legal.report