За період карантину у 2020 році закрилося майже 4000 українських барів та ресторанів
В Україні кількість ресторанів, кафе і барів скоротилося на 3850 закладів за 2020 рік.
Про це свідчать дані звіту аналітичного центру Ресторани України.
На початок 2020 року в країні працювало 18 636 закладів громадського харчування. На початку 2021 року — 14 786, говориться в дослідженні.
Через скорочення кількості ресторанів, барів і кафе обсяг ресторанного ринку України скоротився на 30% або на 6 млрд грн до 14,1 млрд грн.
Основні причини закриття закладів — кілька локдаунов, карантинні обмеження ресторанного бізнесу та відсутність іноземних туристів, стверджують автори дослідження.
Джерело: biz.liga.net
Фото: Pexels