За період карантину у 2020 році закрилося майже 4000 українських барів та ресторанів


В Україні кількість ресторанів, кафе і барів скоротилося на 3850 закладів за 2020 рік.

Про це свідчать дані звіту аналітичного центру Ресторани України.

На початок 2020 року в країні працювало 18 636 закладів громадського харчування. На початку 2021 року — 14 786, говориться в дослідженні.

Через скорочення кількості ресторанів, барів і кафе обсяг ресторанного ринку України скоротився на 30% або на 6 млрд грн до 14,1 млрд грн.

May be an image of текст «30000 25000 20000 26760 22421 23564 23684 24946 24031 18354 po3BиToK pecTopaHHoro rocnoAapcTBa yKpaeHи 3a KлbKcTю 3aKлaAB 15000 10000 5000 23369 22918 21619 20578 17511 17059 16661 17116 17766 18636 14786 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 3—Ð 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 ueHTpy pecTopaHи yKpaϊHи>> ma AepжKomcTaTy»

Основні причини закриття закладів — кілька локдаунов, карантинні обмеження ресторанного бізнесу та відсутність іноземних туристів, стверджують автори дослідження.

Джерело: biz.liga.net

Фото: Pexels