В Італії суд заборонив ресторанам тримати живих лобстерів на льоду


В Італії касаційний суд заборонив тримати живих лобстерів на кризі, як це прийнято робити у ресторанах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Таке рішення аргументується тим, що живим лобстерам такі умови перебування завдають жахливих страждань.

Таким чином, суд задовольнив позов захисників тварин проти власника ресторану під Флоренцією, а також призначив виплатити дві тисячі євро в якості штрафу і три тисячі — на покриття судових витрат.

До слова, в Україні споживання елітних морепродуктів за минулий рік зросло на третину. Близько 1 мільйона штук устриць, 15 тонн лобстерів, 10 тонн крабів і майже 2 тисячі тонн королівських креветок з’їли в країні за 2016 року – на 32% більше, ніж попереднього року.