Послаблення карантину для кафе і ресторанів: правила роботи


МОЗ опублікувало вимоги й правила роботи закладів після послаблення карантину. 

З 11 травня в Україні планують відкрити літні майданчики кафе й ресторанів.

Обслуговування дозволяється лише на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба.

Правила та вимоги:

  • У всіх закладах мають вимірювати температуру працівників перед початком робочого дня. Не допускатимуть до роботи працівників, у яких температура вища за 37,2 градуса й ознаки респіраторних захворювань.

  • Дистанція між столами повинна бути 1,5 метри, а за кожним з них може перебувати лише одна або дві людини.

  • Адміністрація або персонал самі повинні контролювати й забезпечувати умови щодо запобігання чергам. На вході до закладів мають бути розміщені антисептики.

  • Меню має розміщуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна.

  • Замовлення дозволяється видавати виключно в одноразовому посуді й закритій тарі.

  • Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.

  • Перед і після відкриття, а також що дві години приміщення закладу вимагають обробляти мийними й дезінфекційними засобами.

  • Місце розрахунку має бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.

Джерело: Village

Фото: