Послаблення карантину для кафе і ресторанів: правила роботи
МОЗ опублікувало вимоги й правила роботи закладів після послаблення карантину.
З 11 травня в Україні планують відкрити літні майданчики кафе й ресторанів.
Обслуговування дозволяється лише на виніс за попередніми замовленнями та/або на літніх майданчиках просто неба.
Правила та вимоги:
- У всіх закладах мають вимірювати температуру працівників перед початком робочого дня. Не допускатимуть до роботи працівників, у яких температура вища за 37,2 градуса й ознаки респіраторних захворювань.
- Дистанція між столами повинна бути 1,5 метри, а за кожним з них може перебувати лише одна або дві людини.
- Адміністрація або персонал самі повинні контролювати й забезпечувати умови щодо запобігання чергам. На вході до закладів мають бути розміщені антисептики.
- Меню має розміщуватися поруч з місцем видання замовлень, давати меню клієнтам не можна.
- Замовлення дозволяється видавати виключно в одноразовому посуді й закритій тарі.
- Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець має забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.
- Перед і після відкриття, а також що дві години приміщення закладу вимагають обробляти мийними й дезінфекційними засобами.
- Місце розрахунку має бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передання замовлення без контакту з клієнтом.
Джерело: Village
Фото: