Суди отримають нові приміщення в семи областях


Адміністративні будівлі Національного банку України в семи  областях передадуть до сфери управління Державної судової адміністрації України для розміщення судових установ.

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики схвалив проект постанови Кабінету Міністрів України “Деякі питання, пов’язані з передачею майна Національного банку України”, ініційований Державною судовою адміністрацією України. Про це повідомляється на сайті Ради суддів України.

Зазначений проект постанови передбачає передачу адміністративних будівель Національного банку України в Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській, Тернопільській, Херсонській, Чернігівській та Житомирській областях до сфери управління Державної судової адміністрації України для розміщення судових установ.

Це стало можливим завдяки проведенню Національним банком України суттєвого реформування діяльності регіональної банківської мережі в рамках реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року, що дало можливість вивільнити приміщення Національного банку України в регіонах.

З метою ефективного використання цих будівель Державною судовою адміністрацією України було ініційоване питання передачі таких адміністративних приміщень для розміщення судових установ.