У Китаї запрацював перший в світі інтернет-суд


У китайському центрі електронної комерції в Ханчжоу відкрився суд, що спеціалізується на роботі зі справами, пов’язаними з інтернетом.

Цей суд буде розглядати справи, пов’язані з шахрайством в онлайн-торгівлі, справи про укладення онлайн боргових контрактів і про порушення авторських прав в Інтернеті.

Всі судові процедури, починаючи з подачі позову і порушення справи, будуть проводитись через сайт суду. Слухання і оголошення вироку – в режимі відеотрансляції.

Судді присягли для інтернет-суду в Ханчжоу, столиці провінції Чжецзян Східного Китаю, 18 серпня 2017 року.

Це перший суд у Китаї, що спеціалізується на розгляді справ, пов’язаних з Інтернетом. Очікується значне збільшення числа онлайн-спорів про торгівлю в мережі і судових позовів з авторського права. Випадки, що розглядаються судом, будуть перевірятися в Інтернеті.
Ханчжоу є домом для багатьох інтернет-компаній, в тому числі гігантської електронної комерції Alibaba.
В останньому звіті Китайського інтернет-інформаційного центру мережі показано, що на кінець червня в Китаї було близько 751 мільйона користувачів мережі і 724 мільйона користувачів мобільного Інтернету.
Оскільки китайці все частіше звертаються до інтернет-магазинів і онлайн-платежів, інтернет-суд надає судову гарантію на підтримку кібербезпеки, вирішує онлайн-спори і сприяє інтеграції Інтернету з суспільством і економікою.