Кабмін спростив доступ до безоплатної вторинної правової допомоги


Кабінет Міністрів України встановив строк для надання відповіді з державних реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо підтвердження належності особи до суб’єктів права на відповідну допомогу за критерієм малозабезпеченості.

Відповідну постанову № 1134 Кабмін прийняв на засіданні 27 грудня 2019 року, яка набрала чинності 31 грудня 2019 року.

Строк подання інформації з відповідних державних реєстрів, у тому числі Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на запити центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не може перевищувати трьох робочих днів з дня отримання запитів (раніше такий строк не був встановлений).

Метою прийняття постанови є спрощення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, що надається відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Уряд доручив Міністерству юстиції разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою розробити та затвердити порядки подання інформації з реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги для підтвердження належності особи до суб’єктів права на БВПД.

Фото: dyvys.info