У Москві бездомний відсудив у фітнес-клуба, в якому ночував, понад 140 тис рублів


У Москві бездомний чоловік відсудив у мережі фітнес-центрів Parislife понад 140 тисяч рублів через те, що адміністрація закладу заборонила йому там з’являтися. Довгий час фітнес-центр був його притулком.

Про це повідомляє Meduza.io за посиланням на Legal.report.

В кінці 2017 року чоловік купив безлімітну річну карту Parislife за 11,1 тисячу рублів і орендував шкафчик в одному з фітнес-клубів мережі.

За словами бездомного, у нього була усна домовленість з адміністрацією клубу і йому обіцяли надати індивідуальні умови «для створення доступного середовища і запобігання дискримінації та приниження честі та гідності».

Близько півроку чоловік користувався послугами Parislife, але з часом на нього стали скаржитися відвідувачі фітнес-клубу.

Спочатку фітнес-клуб обмежив час відвідування нічним часом, а в червні 2018 року заблокував його карту клієнта і відкрив шкафчик.

За словами співробітників фітнес-центру, клієнт порушував правила відвідування, так як спав на матах в брудному одязі, а в його шафці було виявлено спиртне і прострочені продукти.

Однак позивач стверджував, що в його шафці було не сміття, а 20 тисяч рублів і цінні речі, які пропали після того, як шкафчик відкрили.

У листопаді 2018 року позивач знову придбав абонемент вже в інший фітнес-клуб тієї ж мережі Parislife. Однак після двох відвідувань його карта знову була анульована, шкафчик розкритий, а цінне, як стверджував позивач, майно пропало.

Бездомний звернувся до суду, з метою повернути йому вартість двох абонементів, виплатити неустойку, а також компенсувати вартість зниклих з шафок речей. Крім того, він вимагав від кожного клубу по півмільйона рублів в якості моральної компенсації.

Суд визнав, що умови угоди з клубом, що дозволяють адміністрації в односторонньому порядку розривати договір за порушення правил, обмежують права позивача. Крім того, представникам клубів не вдалося довести, що факт грубого порушення правил мав місце.

Суд постановив стягнути з клубів більше 110 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – вартість абонементів і неустойку, а також 30 тисяч рублів як компенсацію моральної шкоди.

У Московському міському суді дане рішення підтримали.

Фото: miloserdie.ru