Німецький суд дозволив жінці говорити про неприємний запах сиру


У Німеччині жінка подала до суду на магазин сиру через неприємний запах. Вона вимагала дозволити їй клеїти тематичні наліпки про неприємний запах, однак суд лише дозволив жінці висловлювати свою думку про це.

Мануела Краглер мешканка міста Бад-Гайльбрунн, що неподалік Мюнхену, судилася з власником сирного магазину, розташованого на першому поверсі її будинку, через неприємний запах.

Про це повідомляє theBabel за посиланням на BBC.

Суд постановив, що Мануела Краглер може вільно висловлювати свою думку тільки в словесній формі. Вона не може залишати на вітринах магазинів жодних наліпок чи інших знаків. Жінка може говорити, що є «неприємний запах, і їй здається, що смердить», тому що це «висловлення думки».

Вона сказала, що згодна з рішенням суду і щаслива, що може продовжувати говорити про свої відчуття. Вона додала, що більше їй нічого і не потрібно.

Жінка розповіла, що запах сиру проникає через вікна та сходи. За її словами, запах виходить навіть з електричних розеток.

Власник сирного магазину Вольфганг Хофманн заявив, що на його магазин наклеюють наліпки із прикритим носом, які означають неприємний запах. Він вважає, що такі дії шкодять репутації магазину. За його словами, у магазині зберігають понад 200 видів сиру.

Хофманн стверджує, що такий запах повʼязаний із сільськогосподарською діяльністю в цьому районі. Підприємець також звинуватив сусідів у тому, що вони навмисно ховають шматки сиру за батареями, щоб зробити його винним.

Фото: ukrhealth.net