Блогера посадили на 14 років за спробу збройного захоплення домену


Instagram-блогер з США Россі Лоратіо Адамс отримав 14 років тюремного ув’язнення за те, що хотів силою дістати доменне ім’я.

27-річний Адамс був успішним блогером: на сторінці його інтернет-проєкту State Snaps у соцмережах були підписані понад мільйон людей.

Успіх йому принесли відеоролики зі студентських вечірок. При цьому серед контенту блогера були також приставання до студенток в коледжі, де він навчався.

Повідомляється, що Адамс захотів популяризувати хештег DoItForState (“зроби це для держави”). Він залишав його під своїми публікаціями. Тому блогеру сподобалося доменне ім’я doitforstate.com, однак, воно було вже зайнято користувачем Ітоном Дейо.

Протягом двох років – з 2015 по 2017 – Адамс намагався домовитися із ним про купівлю домену, проте Дейо не бажав його продавати.

Згодом Ітон почав вимагати 20 тисяч доларів за свій домен. Така ціна здалася Адамсу занадто великою і він наважився на вчинення злочину.

У 2017 році блогер підмовив свого двоюрідного брата проникнути в будинок Дейо і з пістолетом змусити його віддати доменне ім’я.

У червні 2017 Хопкінс зі зброєю зайшов до будинку Дейо, між чоловіками сталася сутичка, внаслідок якої власника будинку поранили в ногу.

Втім, Дейо зміг вихопити зброю у нападника і кілька разів вистрелив йому в груди. Після цього він викликав поліцію. Обидва учасники інциденту вижили.

В кінцевому підсумку брата Адамса засудили до 20 років, а самого блогера до 14 років тюремного ув’язнення. Вирок у справі винесли 9 грудня.

Джерело: bbc.com

Фото: ru.epicstars.com