З 1 січня в Україні стартує новий етап реформування інтернатів


В Україні у 2020 році почнеться другий етап реформування державних інтернатів.

Про це йшлося на розширеному засіданні Координаційної ради з питань реформування інституційного догляду та виховання дітей.

Кабінетом Міністрів України розробить спільно з Мінсоцполітики відповідний план, який найближчим часом буде направлено на погодження та громадське обговорення.

Серед ключових індикаторів у документі визначено запровадження фахівців з соціальної роботи в громадах, збільшення кількості патронатних сімей, зменшення кількості дітей в інтернатах.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська продемонструвала новий інструмент, який розроблений Міністерством та буде використовуватися в майбутньому – «картування» інтернатних закладів як інструмент відкритості даних, а також зручний механізм для прийняття управлінських рішень.

Представник Офісу Уповноваженого Президента з прав дитини Олена Ремень відзначила, що 26 інтернатних закладів припинили свою діяльність шляхом ліквідації або трансформації у заклад освіти.

«Водночас ще 47 закладів змінили лише тип закладу, при цьому не відмовившись від інтернатної системи, такий підхід – це псевдо-реформа», – резюмувала вона.

Фото: hromadske.ua