В Алмати жінка видавала себе за суддю і виносила “фальшиві” рішення


В місті Алмати деякий час працював фальшивий суд. Його організувала одна жінка, створивши товариство “Міжнародний арбітражний суд” Аділет “.

Жінка оголосила себе суддею і виносила рішення від імені Республіки Казахстан по адміністративним, кримінальним та цивільним справам, причому оформляла їх на фірмовому судовому бланку з державним гербом і іншими реквізитами.

“Цими незаконними судовими актами вона позбавляла громадян водійських прав, справляла з них суми, намагалася звільнити осіб зі слідчого ізолятора і інше”, – йдеться в повідомленні міської прокуратури.

Як саме вдалося розкрити обман судді – слідчі не говорять. Але заявляють, що товариство вже ліквідовано, а щодо “судді” заведено кримінальну справу. За статтею 390 КК Казахстану “Самовільне присвоєння звання представника влади” їй загрожує до п’яти років позбавлення волі, також на неї заведено справу за статтею 201 ( “Порушення речових прав на землю”).

Кілька років тому широку популярність здобув Псевдоміліціонер з Китаю. Він протягом двох років успішно видавав себе за співробітника поліції і побудував у власній квартирі “поліцейську дільницю”, включаючи кімнату допиту, куди приводив затриманих і допитував їх.

Джерело: ru.krymr.com

Фото: unian.ua