Дослідники з’ясували, чому успішні юристи ідуть з професії


Американська асоціація юристів спільно з консалтинговою компанією ALM Intelligence провела масштабне дослідження і з’ясувала причини, за якими досвідчені та успішні юристи завершують кар’єру.

Було опитано 1262 професіонала з провідних фірм з досвідом роботи більше 15 років.

Виявилося, що чоловіки в цілому більш задоволені своєю кар’єрою, ніж жінки. Тільки 5% опитаних чоловіків висловили часткове або явне невдоволення роботою. Серед жінок таких набралося 21%.

Юристи обох статей продемонстрували приблизно однаково високий рівень задоволеності від напрямку своєї роботи, завданнями, що пред ними стоять та взаємин з колегами. Однак в цілому чоловіків більше влаштовує стан справ всередині рідної фірми. Це стосується таких ключових моментів, як визнання успіхів (71% чоловіків проти 50% жінок), розмір винагороди (75% проти 61%), спосіб його визначення (69% проти 46%), можливості для просування по службі (62% проти 45 %) і оцінка ефективності (46% проти 35%).

У свою чергу, жінки-юристки в 4-8 разів частіше скаржилися, що роботодавець відмовляє їм у просуванні по службі, підвищенні зарплат і виплаті бонусів, а також дорікає у відсутності серйозних кар’єрних амбіцій. Це багато в чому пояснює, чому жінки в цілому менш успішні в юридичній кар’єрі, роблять висновок автори дослідження.

Примітно, що половина жінок-юристок і тільки 6% чоловіків заявили, що стикалися на роботі з сексуальними домаганнями. При цьому 16% жінок і лише 1% чоловіків зізналися, що постраждали в кар’єрному плані, тому що відкинули непристойну пропозицію.

Серед основних причин, чому досвідчені юристи залишають роботу, жінки-респондентки назвали зобов’язання по догляду за дитиною (58%), рівень робочого стресу (54%) і створення власного бізнесу (51%). Багато вказали на невдоволення кількістю оплачуваних годин (50%) і пропажу бажання займатися юридичною практикою (49%). Вагомою причиною для 46% опитаних жінок стала відсутність балансу між роботою та особистим життям, а 42% – особисті або медичні проблеми.

Джерело: legal.report

Фото: mili.ru