В Італії відкривають притулки для розлучених чоловіків


Розлучені італійські чоловіки, що залишилися без даху над головою, зможуть протягом року після розлучення жити в спеціальному притулку.

Якщо вірити статистиці, то в Італії у 60% випадках після розлучення житло переходить жінці – через те, що з нею залишаються діти. Плюс в 94% випадків чоловіків зобов’язують виплачувати аліменти не тільки на дитину, але і на колишню дружину, щоб гарантувати їй рівень життя, до якого вона звикла в шлюбі. В результаті аліменти можуть доходити до 1000-1500 євро на місяць. Така сума непідйомна для багатьох працюючих чоловіків.

В результаті розведені італійці все частіше примикають до групи, так званих нових бідних – категорії населення, яка за своєю освітою, кваліфікації та соціальним статусом ніколи раніше не належала до нижчих верств.

Опинившись в злиднях, вигнані дружинами на вулицю італійці не можуть оплатити самі собі зйомне житло. Більшість змушені поневірятися по друзях або спати в автомобілях.

Тому в Італії і стали відкривати притулки. Подібні заклади є вже у всіх регіонах країни. Приміщення в розпорядження бездомних чоловіків передають волонтери або християнські організації. Там вони не тільки можуть жити протягом року, але і безкоштовно отримувати консультації психолога.

Джерело: rg.ru

Фото: mirnov.ru