WhatsApp звинуватила ізраїльську компанію в розсилці шпигунського ПЗ журналістам і дипломатам


Компанія WhatsApp подала до суду на ізраїльську компанію NSO Group, звинувачуючи її в кібератаках, які заражали пристрої користувачів шкідливим програмним забезпеченням.

Про це пише theБабель з посиланням на ВВС.

WhatsApp звинувачує компанію у розсиланні зловмисного програмного забезпечення приблизно на 1400 мобільних телефонів для спостереження. Серед постраждалих користувачів були журналісти, правозахисники, політичні дисиденти та дипломати.

У своїй скарзі WhatsApp стверджує, що NSO Group “розробила свої зловмисні програми для доступу до повідомлень та інших комунікацій після того, як вони були розшифровані на цільових пристроях”. Також зазначається, що NSO Group створила різні облікові записи WhatsApp і спричинила передачу зловмисного коду на сервери WhatsApp у квітні та травні.

«Ми вважаємо, що ця атака була спрямована щонайменше на 100 представників громадянського суспільства, що є очевидним прикладом зловживань», — йдеться в заяві WhatsApp.

Згідно з позовом, у постраждалих користувачів були номери з декількох країн, зокрема з Бахрейну, Обʼєднаних Арабських Еміратів і Мексики. WhatsApp заявила, що домагається постійної судової заборони NSO Group користуватися її месенджером.

Ізраїльська компанія у відповідь заявила, що відстоюватиме свою невинність.

«Єдина мета NSO — надавати технології ліцензованим урядовим розвідувальним і правоохоронним органам, щоб допомогти їм боротися з тероризмом і серйозними злочинами», — йдеться в заяві компанії.

Фото: economictimes.indiatimes.com