У Бангладеш 16 осіб засудили до смертної кари за групове спалення студентки


У місті Фені, Бангладеш, суд засудив 16 осіб до смертної кари після групового спалення студентки після того, як дівчина повідомила про спробу зґвалтування.

Про це пише TheBabel з посиланням на ВВС.

У березні 2019 року учениця релігійної школи 19-річна Нусрат Джахан Рафі повідомила в поліцію, що директор установи Сірадж Уд Доула приставав до неї з сексуальними домаганнями. Чоловіка затримали, але він доручив співробітникам школи та учням, які його відвідали, змусити дівчину відмовитися від звинувачень або вбити її, якщо Нусрат буде наполягати на своєму.

Однокласники виманили дівчину на дах школи, де облили бензином і спалили. Жертва померла в лікарні 10 квітня від важких опіків. Справою займався спеціальний трибунал Бангладеш злочинів проти жінок і дітей.

Місцева поліція брала участь у змові директора, разом з деякими співробітниками релігійної школи і однокласниками дівчини. Однак правоохоронці не потрапили в список засуджених до смерті. Як відомо, зараз в Бангладеш кару проходить через повішення. При цьому, двоє з 16 засуджених, Рухул Амін і Максуд Алам, є місцевими лідерами правлячої партії Ліги Авамі, обвинувачені визнали свою провину в ході суду. Незважаючи на це, адвокати засуджених повідомили, що мають намір подати апеляцію.

«Вбивство в Бангладеш нікому не зійде з рук», — заявив місцевий прокурор Хафез Ахмед.

Так як ситуація викликала великий ажіотаж у країні, включаючи протести за права жінок, справу розглянули швидше багатьох інших. Батькам Нусрат, які спочатку підтримали її рішення звернутися в поліцію, надали захист від прихильників директора школи.

Фото: 24tv.ua