На Netflix подали до суду через фільм “Пральня”


Панамський реєстратор офшорних компаній Mossack Fonseca, який став центром скандалу з «панамськими документами» (Panama Papers), подав до суду на стримінговий сервіс Netflix за створення фільму «Пральня».

Про це пише TheBabel з посиланням на The Guardian.

Компанія стверджує, що зображена у фільмі як «група безжальних безтурботних юристів, які займаються відмиванням грошей, ухиленням від сплати податків, хабарництвом та іншими злочинами». Mossack Fonseca вимагає в американському суді заборонити випуск фільму.

У відповідь Netflix звинуватив компанію в обмеженні свободи слова. У поясненнях, наданих в окружний суд Коннектикуту, сервіс пояснив, що, попри реальність персонажів, фільм є «вигаданою комедійною розповіддю про мораль системи, яка заохочує зловживання».

«Хоча фільм цікавий і переважно комедійний, він покликаний привернути увагу до зловживань з боку офшорних корпорацій та податкових притулків», — йдеться у поясненнях Netflix. Сервіс також підкреслив, що репутація Mossack Fonseca була заплямована задовго до створення фільму про неї. 17 жовтня позов передали з суду Коннектикуту в штат Каліфорнія. Фільм повинен зʼявитися на Netflix 18 жовтня.

Фото: prm.ua