З 29 жовтня зміниться порядок перетину лінії розмежування


Державна прикордонна служба з 29 жовтня змінює режим перетину лінії розмежування, повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з новими правилами, щоб перетнути лінію розмежування, громадянам України необхідно мати із собою паспорт громадянина України, закордонний паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.

Тим, хто не досяг 16-річного віку, необхідно мати із собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України чи проїзний документ дитини.

«Зазначимо, що міграційна служба України вже не видає проїзний документ дитини, але ті, хто отримав його раніше, можуть цим документом без остраху користуватися до закінчення терміну його дії», — йдеться у повідомленні.

Пропуск на тимчасово окуповану територію (ТОТ) громадян України, які не досягли 16-річного віку, дозволятимуть у супроводі одного з батьків за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або за іншими документами, передбаченими рішенням Кабміну.

У Прикордонній службі зазначили, що виїхати з окупованого Донбасу можуть і громадяни, які не мали можливості оформити паспорт громадянина України, але їм необхідно буде пред’явити свідоцтво про народження або будь-який інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

«Також можуть виїхати з ТОТ і громадяни України, які народилися на ТОТ, а тому не отримали свідоцтво про народження українського зразка. Виїжджати з ТОТ вони повинні із супроводжуючою особою та за її паспортним документом, а також за документами, що підтверджують факт їхнього народження», — повідомляє відомство.

Зазначається, що для іноземців порядок перетину лінії розмежування фактично залишився без змін.

Фото: dpsu.gov.ua