Американця засудили до довічного ув’язнення за крадіжку 50 доларів


Американець Елвін Кеннард, який у 80-х пограбував пекарню і отримав за це довічний термін, вийде на волю.

За гратами він перебуває вже більше 36 років через те, що вкрав 50 доларів, пише theБабель з посиланням на The Guardian.

Кеннарда засудили до довічного увʼязнення за такий дрібний злочин через те, що порушив «закон трьох помилок», який передбачає суворе покарання за вчинення трьох злочинів. На момент пограбування Кеннарду було 22 роки. Він зайшов до пекарні з ножем, але в результаті нікого не поранив.

До цього Кеннарда засуджували до трьох років умовно за крадіжки зі зломом у 1979, а за інцидент у 1983 році в Алабамі він отримав свій непропорційно суворий вирок. Тепер 58-річний чоловік вийде на волю і працюватиме столярем, як до увʼязнення.

Адвокатка Елвіна Карла Кроудер також наголосила в суді на тому, що в місцевих тюрмах перебувають сотні засуджених за аналогічною схемою і не можуть звільнитися через брак доступу до якісного захисту.

«Це надзвичайно нечесно і несправедливо, що сотні людей в Алабамі відбувають довічне увʼязнення за ненасильницькі злочини, не повʼязані з убивством людей», — сказала вона.

Фото: upread.ru