В NASA розслідують перший злочин, вчинений у космосі


Астронавтка Енн Макклейн використовувала бортовий комп’ютер МКС для того, щоб отримати несанкціонований доступ до банківського рахунку подружжя.

Про це пише The New York Times.

За даними газети, мова йде про шлюборозлучний процес двох жінок – офіцерки розвідки ВПС США у відставці Саммер Уорден і астронавтки Енн Макклейн.

Як стверджує Уорден, астронавтка Макклейн протягом півроку на Міжнародній космічній станції використовувала бортовий комп’ютер для отримання несанкціонованого доступу до банківського рахунку подружжя. Для входу Макклейн скористалася особистими даними Уорден.

Уорден написала та відправила заяву у Федеральну торгову комісію США, а також в NASA після того, як в банку підтвердили вхід в аккаунт з комп’ютера, що належить космічному агентству. При цьому, Макклейн не витрачала і не переводила кошти Уорден на інші рахунки. Сама астронавтка не згодна зі звинуваченнями: за її словами, вона заходила на рахунок своєї дружини з метою перевірки сімейного бюджету і Уорден усно неодноразово давала на це згоду.

Втім, якщо вина Макклейн буде доведена, то це стане першим в історії зареєстрованим кримінальним злочином, вчиненим з космосу. Невідомо, чи вплине це на кар’єру Макклейн, так як вона може стати першою жінкою-військовослужбовцем на Місяці – астронавтка увійшла в число 12 відібраних NASA претендентів на участь в пілотованій місячній експедиції, запланованій на 2024 рік.

Фото: sanovnik.bg