Понад 10 тисяч жінок не платять аліменти


Несплата аліментів найчастіше асоціюється з чоловіками, однак, за статистикою, боржники є і серед жінок.

Так, станом на 15 серпня 2019 року на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 17 439 виконавчих проваджень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки.

Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

При цьому, з цієї кількості виконавчих проваджень аліменти на утримання дітей сплачуються лише 6 671 боржниками – жінками, в той час як більше 10 тисяч жінок мають заборгованість.

«На даний час на виконанні в органах державної виконавчої служби перебуває 10 785 рішень про стягнення аліментів з боржників – жінок, за якими наявна заборгованість на загальну суму 626 619 063 гривень», – зазначила Світлана Глущенко.

Серед основних причин невиконання рішень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки, є ведення боржником аморального способу життя (7 805), відбування покарання (198), перебування боржника у відпустці по догляду за іншою дитиною (437). Серед інших причин – оголошення боржника в розшук, відсутність майна та коштів, відсутність постійного доходу тощо (2 247).

Щодо злісних неплатників цієї категорії судами винесено 468 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Фото: expres.online