На АЕС в Миколаївській області майнили криптовалюту


Співробітники Південноукраїнської атомної електростанції, займаючись майнінгом криптовалюти, випадково розголосили державну таємницю.

Про це йдеться в ухвалі Центрального районного суду Миколаєва.

Для майнінгу в декількох кабінетах адміністративного будинку станції розмістили комп’ютерну техніку з доступом до інтернету. В результаті цього стався витік відомостей про фізичний захист АЕС, що є державною таємницею.

Під час обшуку СБУ вилучила шість відеокарт Radeon RX 470, два райзера, чотири блоки живлення, три системні блоки, світч з блоком живлення, світч без блоку живлення, материнську плату, жорсткий диск і інше обладнання, яке використовувалося для майнінгу.

В рамках обшуку несанкціоновану техніку знайшли також в приміщеннях, що використовуються військовою частиною 3044, розташованої на території держпідприємства: 16 відеокарт, системний блок з інвентарним номером військової частини, сім жорстких дисків, два твердотільних накопичувача, флешка і роутер.

Крім посадових осіб «Південноукраїнська атомна електростанція» ДП «НАЕК« Енергоатом », до майнінгу криптовалют, за інформацією силовиків, могли бути причетні і співробітники Національної гвардії України, які охороняли АЕС.

Обшуки проводилися 10 липня, проте подробиці справи оприлюднили лише тепер.

Фото: strana.ua