У Великобританії більшість судів простоюють


За даними опитування, майже половина всіх королівських судів в Англії і Уельсі 19 липня 2019 року виявилися порожніми. Про це пише theguardian.com.

Експерти з правових питань припустили, що Міністерство юстиції скоротило кількість робочих днів, коли проводяться судові засідання.

Рада адвокатів висловила занепокоєння через затримку у правосудді, незважаючи на те, що протягом літа зазвичай спостерігається сезонний спад у проведенні судових процесів.

Адвокати ж заявляють, що нічого не знали про такий рівень відставання у розгляді кримінальних справ.

Опитування показало, що 127 з 260 зал судових засідань не діяли. Наприклад, в Лестері чотири з шести судів були порожніми. У Снаресбруке та у східному Лондоні, – 11 з 20.

Дослідження, проведене у всій країні, охопило 34 коронних судових центри – близько половини території кримінального правосуддя.

«Є тисячі справ, які були підтверджені, перерозподілені і відкладені, – зазначив координатор дослідження Джонатан Дан. – Судді абсолютно відкриті з нами: їм скоротили розподіл робочих днів. У моєму районі налічується 500 судових процесів, які вони хочуть проводити».

За його словами, справам, пов’язаних з обвинуваченими, які перебувають під вартою, надається пріоритетна увага, оскільки утримувати під вартою можна не більше шести місяців.

В результаті судові процеси з обвинуваченими під заставою заплановані на наступне літо.

Фото: commons.wikimedia.org