Велосипедист відсудив близько 5 тис. доларів за яму на тротуарі


Велосипедисту, який наїхав в Татарстані в дорожню яму, через суд вдалося стягнути компенсацію в розмірі понад 4 тис. доларів.

В серпні минулого року в Набережних Челнах інженер місцевої проектної організації їхав на велосипеді по тротуару і на повній швидкості влетів в яму. Від удару велосипед перекинувся, чоловік впав вперед лицем і сильно вдарився головою.

Пізніше з’ясувалося, що яму розрили дорожні робітники для облаштування пандуса, але забули встановити в небезпечній зоні попереджувальних знаків.

В результаті травми інженеру тимчасово присвоїли третю групу інвалідності, і він провів три місяці на лікарняному.

Після одужання чоловік звернувся в Набережночелнінскій міськсуд з позовом до МУП «Підприємство автомобільних доріг», чиї співробітники проводили дорожні роботи. Позивач вимагав стягнути з підприємства понад 3 тис. доларів матеріальних збитків, включаючи витрати на лікування і втрачений заробіток, а також компенсацію моральної шкоди в розмірі 9 тис. доларів.

Суд дійшов до висновку, що під час проведення робіт з облаштування пандуса на пішохідному тротуарі відповідач порушив вимоги п. 14 Основних положень по допуску транспортних засобів до експлуатації і обов’язки посадових осіб щодо забезпечення безпеки учасників дорожнього руху. Був встановлений причинно-наслідковий зв’язок між діями (бездіяльністю) відповідача і заподіяними позивачу матеріальними збитками.

Також був зроблений висновок, що заподіяння позивачеві шкоди здоров’ю діями відповідача є психотравмуючої ситуацією, що стало наслідком внутрішніх душевних переживань для позивача, стресу, страхів тощо.

Вимоги позову були задоволені частково. Суд стягнув з МУП на користь позивача суму матеріального збитоку, компенсацію моральної шкоди в розмірі 1.5 тис. доларів і витрати на судового представника. Загальна сума — близько 5 тис. доларів.

Джерело: legal.report

Фото: vesti.ru