Нацполіція затримала викрадачів юриста київської компанії


Вони вимагали у нього повернення неіснуючого боргу та змушували написати розписку на клієнта на 800 тис доларів.

Про це повідомляє Нацполіція.

Вчора близько 13-ї години на вулиці Княжий Затон у Дарницькому районі невідомі викрали юриста. Вони силою заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали в невідомому напрямку. Таке повідомлення у чергову частину поліції Києва надійшло від свідка події.

На місце виїхали слідчо-оперативна група, співробітники карного розшуку та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. Повідомляється, що для розшуку автомобіляв у столиці ввели спеціальний оперативний план. 

Невдовзі поліцейські виявили викрадену іномарку у Дніпровському районі на вулиці Сиваській. У салоні машини було троє осіб, ще двоє – неподалік. Серед них був і викрадений чоловік.

4 фігурантів затримали в порядку ст. 208 КПК України та доставили до управління поліції для проведення слідчих дій.

Наразі відомо, що потерпілий працює в юридичній компанії, яка надавала юридичну підтримку керівнику відомої будівельної фірми.

Зловмисники під приводом зустрічі виманили чоловіка в обумовлене місце. Коли він прибув на власному автомобілі до супермаркету на вулиці Княжий Затон, потерпілого силою заштовхали у його ж автомобіль та зникли.

По дорозі викрадачі вимагали у нього повернення неіснуючого боргу, тому змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на 800 тис доларів. Згодом у потерпілого відібрали два мобільні телефони, гроші та технічний паспорт.

За цими фактами проводиться досудове розслідування за 4 статтями ККУ – розбій (ст. 187), вимагання (ст. 189), незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146) та незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289).

Окрім цього, проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій для встановлення інших учасників злочинної групи.

Фото: pixabay