У Японії за 100 тис грн можна найняти людину, яка звабить чоловіка або дружину


У Японії набули популярності «професійні руйнівники стосунків», так звані «вакаресесея». Вони за 100 тис грн допоможуть розлучитися, звабивши чоловіка або дружину.

Специфічний бізнес виник ще у 1990-х, однак став широко відомим лише після скандалу у 2010 році.

Тоді один з «вакаресесея» потрапив до в’язниці за вбивство жінки, яку повинен був звабити. Після цього індустрія зазнала значних збитків, однак зараз бізнес став цілком легальним і знову процвітає.

Усі приватні агентства, які до цього працювали «в тіні», зобов’язали отримати ліцензію.

Що відомо зараз:

Наразі існує близько 270 агентств «вакаресесея», що рекламують свої послуги онлайн. Їхні назви зазвичай пов’язані з приватними детективними фірмами — від Lady’s Secret Service до Office Shadow.

Послуги «вакаресесея» доволі дорогі, тож ними користуються переважно заможні клієнти. Ціна також залежить від складності операції. Якщо клієнт може надати багато інформації про «ціль» та її захоплення, справа вважається простою. У такому разі послуги агентства коштують близько 400 тис єн (107 тис грн).

Якщо ж про «ціль» майже нічого не відомо, справа вважається складнішою і дорожчою. Значення має і рівень секретності. Для прикладу, якщо клієнт – політик або відома людина, то послуги агентства можуть обійтися у 20 млн єн (понад 5 млн грн).

У ролі звабників виступають моделі, актори та люди з різних сфер, яким це вдасться легше.

Головною причиною попиту на послуги агентів «вакаресесея» є те, що японці зазвичай намагаються уникнути прямої конфронтації. Втім, послугами користуються не лише для того, щоб зруйнувати шлюб, а й щоб зберегти його. Для прикладу, однією з найпопулярніших послуг є – розлучити чоловіка або дружину з коханкою або коханцем.

Джерело: theBabel

Фото: pixabay