Додано 6 нових категорій працівників, які зможуть вийти на пенсію в 50 років


14 серпня 2019 року Уряд на своєму засіданні прийняв постанову, де виділив 6 нових пільгових категорій працівників, які зможуть вийти на пенсію в 50 років.

У Кабміні зазначили, що реалізація постанови дозволить оптимізувати списки виробництв, робіт, професій, посад і показників, які отримують пенсію на пільгових умовах, та уникнути різних підходів до їх практичного застосування органами, які призначають і виплачують пенсії, а також фахівцями підприємств, організацій і установ.

Позиція «працівники, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів у зазначених виробництвах» доповнить підрозділ 6 «Загальні професії». Таке ж доповнення стосується загальних професій розділу IV «Виробництво коксопродуктів» та розділу VII «Виробництво кольорових металів».

Окрім цього, право на пільгову пенсію матимуть три категорії працівників, які здійснюють безпосередню організацію та контроль за виконанням робіт під час технологічних процесів.

Таке доповнення до Списку № 2 буде міститися в розділі ІІІ «Чорна металургія»; розділу IV «Виробництво коксопродуктів. Вуглепідготовка»; розділу VIII «Виробництво кольорових металів».

З розділу ІІІ «Чорна металургія» Списку № 1 виключать:

– верхових доменних печей;
– машиністів тельферів, зайнятих на гарячих ділянках робіт;
– укладальників прокату, зайнятих на гарячих ділянках робіт.

Такі працівники не будуть отримувати пенсію на відповідних пільгових умовах.

Для отримання пільгової умови вихіду на пенсію у 50 років необхідно мати 20 (для жінок) і 25 (для чоловіків) років стажу.

Фото: ukr.media