У Британії хочуть заборонити користування hands-free за кермом


Група депутатів британського парламенту виступила з ініціативою заборонити використання системи hands-free під час керування транспортним засобом.

«Розмови по мобільному телефону за кермом заборонені в Сполученому Королівстві з 2003 року. Тим часом в доповіді Комітету з транспорту кажуть, що діючі в країні правила дорожнього руху вводять в оману. Йдеться про те, що у водіїв створюється помилкове враження безпеки, якщо ті застосовують для розмов бездротову гарнітуру», — пише Euronews.

Також зазначається, що бездротова гарнітура створює перешкоди при водінні і сприяє ризику аварій. Як стверджують деякі експерти, дзвінки викликають таке відволікання уваги водія, наче він випив дозволену дозу алкоголю.

З червня 2017 року по червень 2018 року жертвами ДТП, під час яких водій розмовляв по телефону, стали 33 людини. У березні минулого року штраф за використання мобільного телефону за кермом був підвищений в два рази.

За словами водіїв таксі, поки водій не починає заходити в соцмережі, проблем з використанням hands-free немає. Можна з кимось і просто розмовляти.

Втім, жителі Лондона зазначають, що користування hands-free зовсім не відволікає від дороги. Все залежить від мистецтва водіння.

Питання про заборону hands-free під час керування транспортним засобом депутати британського парламенту мають намір винести в формат публічних консультацій до кінця цього року.

Фото: frenchentree.com