7 найочікуваніших фільмів Каннського кінофестивалю


Головні прем’єри ювілейного Каннського кінофестивалю, які варто подивитися.

“Привиди Ісмаеля”

70-й за рахунком Каннський фестиваль відкриває фільм француза Арно Деплешена “Привиди Ісмаеля”. Це кіно про кіно: історія про режисера Ісмаеля, на знімальному майданчику якого раптово з’являється його колишня кохана, яку вважали загиблою, і зриває йому всі плани. В головних ролях – Ісмаеля і його коханої Карлотти – Матьє Альмарік і Маріон Котійяр, а компанію їм склали Луї Гаррель і Шарлотта Генсбург.

“Подвійний коханець”

В основному конкурсі цього року покажуть новий фільм Франсуа Озона, без якого неможливо уявити Канни. “Подвійний коханець” – неймовірно красивий еротичний трилер, головна героїня якого – юна Хлоя – ходить на прийом до психотерапевта і намагається вилікувати депресію. Природно, в якийсь момент Хлоя закохується в свого психотерапевта. У головних ролях – розкішний дует Марини Вакта, яка грала у Озона у фільмі “Молода і прекрасна”, та бельгійський актор Жеремі Реньє.

“Окча”

Ще один важливий фільм конкурсної програми – “Окча” корейського режисера Пон Джун-Хо, якого європейський глядач добре пам’ятає по фантастичній утопії “Крізь сніг” з Тільда Суїнтон і Крісом Евансом. В “Окчі” знову відмінний кастинг – в головних ролях Тільда Суїнтон і Джейк Джілленхолл. Це фантастична драма про подорож корейської дівчинки з рідних джунглів в новий світ, повний гаджетів і модифікованих продуктів, заради порятунку її друга – ведмедя Окча.

“Вбивство священного оленя”

Грек Йоргос Лантімос, який в 2015-му виграв на фестивалі приз журі за фільм “Лобстер”, повертається в Канни. У конкурсі покажуть його нову картину “Вбивство священного оленя” – історію про хірурга, який намагається всиновити дивного і хмурого підлітка. Хірурга грає Колін Фаррелл, а його дружину – Ніколь Кідман.

“Молодий Годар”

Один з найвідоміших французьких режисерів, Мішель Хазанавічус, зняв фільм про іншого відомого французького режисера – Жана-Люка Годара. Головна новина в тому, що молодого Годара (у фільмі йому близько 35 років) грає чарівний актор Луї Гаррель. Дія відбувається в 1968-му – в Парижі студентська революція, Годар знімає свій фільм “Китаянка” і закохується в юну актрису Анн Вяземський, молодшу за нього на 20 років.

“Фатальна спокуса”

В закритий пансіонат для дівчат серед ночі потрапляє поранений симпатичний військовий (Колін Фаррелл) – і спокійне життя перетворюється в хаос. «Фатальна спокуса» – новий фільм Софії Копполи, в якому вона зібрала кращих акторів: Ніколь Кідман, Кірстен Данст, Ель Фаннінг і Коліна Фаррелла – і змусила їх ненавидіти один одного.

“Лагідна”

Сергій Лозниця, один з найвідоміших сучасних документалістів, покаже в Каннах свою третю ігрову роботу – екранізацію повісті Достоєвського “Лагідна”. Режисер переніс дію в наші дні – в сучасну російську провінцію, а знімали фільм у Латвії. “Цю історію я вигадав, – каже режисер. – Звичайно, надихнув мене Достоєвський. Це історія жертви та ката, розказана катом; про простір, наповненим ненавистю та агресією”.

 

Джерело: http://vogue.ua