Світовий тренд на онлайн-освіту & юридична спільнота


Вимоги до молодого покоління правників сьогодні динамічні як ніколи раніше.

Діапазон навичок варіюється від клішованих “володіння законодавством і вільного орієнтування в судовій практиці” до розвинутого комунікаційного інтелекту і маркетингової підтримки власної юридичної експертизи на ринку.

Однак, заклади вищої освіти, станом на сьогодні, не здатні ефективно покрити запити правової спільноти. А тому розвивати прогресивні вміння юристам доводиться самостійно за допомогою онлайн-освіти та регулярного відвідування профільних заходів і тренінгів.

Сучасний правник повинен вміти працювати в гнучких командах і мистилити продуктом, бути в курсі тенденцій професійного ринку та накопичувати нові експертизи. А негласним кредо для персоналу юридичних фірм із топ-10 стало  “constant learning” як норма професійного життя кожного у компанії – від помічника до партнера.

Саме засобами онлайн-освіти вдається компенсувати прогалини університетської освіти і регулярно здобувати нові кваліфікації, певен co-founder Юридичної онлайн-академії CAMPUS Ростислав Саламаха.

“Юристи віком від 20 до 35 років на 100% готові до онлайн-освіти через вебінари і скайп-консультації. Про це свідчить, зокрема і успішний запуск першого потоку курсу “Податковий юрист” наприкінці 2019 року. Середній вік наших студентів 22 роки”

Як правило, до проведення вебінарів і онлайн-курсів залучають практикуючих адвокатів та юридичних радників з досвідом роботи у своїй сфері, які можуть викладати матеріал на принципах кейс-стаді. Цінність такого підходу очевидна – здобуття практичних компетенцій, затребуваних на ринку праці та серед клієнтів вже сьогодні.

Найчастіше онлайн-школи поєднують в своїх курсах роботу в групах на вебінарах і peer-to-peer взаємодію куратора з окремим студентом, що дозволяє значно краще доносити матеріал, повно коментувати домашні завдання, працювати над помилками. Постійний контроль куратора допомагає дисциплінувати студента і слідкувати за регулярним та поетапним проходженням курсу.

Наслідуючи приклад онлайн-академій, університети України також почали розробляти свої курси та системи вебінарів і вже до 2025 року планують перевести щонайменше 50% лекцій в онлайн. Цікаво, що у США ще з 2012 року ефективно запроваджуються такі програми.

Микола Пушинський – куратор курсу Податковий юрист  підкреслює, що в CAMPUS, на відміну від більшості схожих платформ, навчають не правових дисциплін, а саме професій. Виклад матеріалу та підходи спікерів орієнтовані на те, щоб, успішно склавши атестаційний залік за результатами будь-якого онлайн-курсу, молодий правник відчував достатньо сил для повноцінної презентації себе ринку як, скажімо, юрист податкової спеціалізації.

“Наш проєкт – це онлайн-академія затребуваних правничих професій”.

Для тих, хто ще не наважується на курс, котрий може тривати від одного до трьох місяців і потребує чимало зусиль студента, у CAMPUS регулярно проводять безкоштовні вебінари.

CAMPUS дарує підписникам видання Loйер 3000 грн. на курс “Податковий юрист” за промокодом LOYERSTUDY, який діє до 01.02.2020 року.

Вперед до знань!