У США жінка протягом 5 років успішно видавала себе за чоловіка-адвоката


У штаті Нью-Йорк винесено вирок місцевій жительці, яка протягом п’яти років успішно видавала себе за чоловіка-адвоката, власника юридичної фірми з сотнями клієнтів, але при цьому не мала ліцензії на відповідну діяльність.

Як повідомляє The New York Law Journal, 48-річна жителька міста Олбані (столиця штату Нью-Йорк) Антоніа Барроун (Antonia Barrone) представлялася клієнтам практикуючим адвокатом-чоловіком Маріо Вренденбургом, виконавчим директором «Нью-Йоркського центру допомоги ув’язненим», в якому нібито працювали кілька дипломованих юристів. Фірма діяла з 2012 року, свої послуги рекламувала через офіційний сайт. За цей час сюди звернулося понад 400 осіб. Барроун представляла їх інтереси в судах: брала участь в адміністративних і судових слуханнях, оскаржувала заборони на умовно-дострокове звільнення. Як встановило слідство, за час своєї практики вона отримала в якості гонорарів більше $ 23 000. Випадки, коли псевдоадвокат не виконувала зобов’язань, привласнюючи винагороду, були рідкістю.

Участю в судових розглядах Барроун не обмежувалася. Щоб вести повноцінну юридичну діяльність, вона займалася підробкою офіційних документів, використовуючи «липові» автографи і нотаріальні печатки. Також від імені клієнтів Барроун розсилала в різні інстанції численні листи на бланках вигаданої юридичної фірми Stacchini & Barrone, Attorneys at Law. Сама Барроун при цьому використовувала шість псевдонімів, в тому числі імена та прізвища діючих адвокатів, і представлялася ними в 10 округах штату.

Фальшивий адвокат була арештована в середині жовтня, на допитах вона оголосила себе трансгендером і відмовилася визнавати провину в повному обсязі. Суд міста Олбані засудив Барроун до трьох років позбавлення волі. Також її зобов’язали виплатити штраф у $ 244 500 за незаконну адвокатську діяльність і повернути в повному обсязі раніше отримані гонорари.

Раніше, в червні 2017 року, в штаті Нью-Йорк на півроку був засуджений 31-річний виходець з Росії Михайло Перлов, який протягом трьох років видавав себе за адвоката, при цьому не маючи ліцензії. Його клієнтами в основному були іммігранти з Росії, які проживають в Брукліні. Перлов надавав їм юридичні послуги по кримінальним, імміграційним справам і консультував з комерційних спорів. Також псевдоадвокат захищав інтереси довірителів в судах Нью-Йорка, Нью-Джерсі і Флориди. Тільки за судове представництво він отримав в якості гонорарів $ 68 000. Слідство встановило, що Перлов здійснював і відверто шахрайські дії. Наприклад, одного з літніх клієнтів він умовив брати участь в неіснуючому цивільному позові під обіцянки виграти йому кілька мільйонів доларів. При цьому скористався банківською карткою довірителя і без його відома зняв гроші за послуги. Коли інший клієнт Перлова, учасник шлюборозлучного процесу, попросив заморозити рахунок своєї дружини, псевдоюрист підробив лист з банку зі звітом про виконану прохання.

Джерело: Legal.Report