ТОП-10 найкрасивіших судів світу


Надзвичайну архітектуру з елементами бароко, ренесансу, неоготики і неокласицизму; сонячні екрани на фасадах; дерев’яні скульптури, вітражі, мозаїку, гобелени, предмети мистецтва; вікову історію і багато іншого несуть в собі ТОП-10 найкрасивіших судів світу.

У списку номер один:

Федеральний адміністративний суд Німеччини

Будівля Імперського Верховного суду (Reichsgericht) – велична споруда в якій на даний час розміщується Федеральний адміністративний суд Німеччини, розташована недалеко від Нової Ратуші.

Спорудження в стилі пізнього італійського Відродження з елементами французького бароко було побудовано в 1888-1895 р.р. за проектом німецьких архітекторів Людвіга Хоффманна (Ludwig Hoffmann) і Петера Дібвада (Peter Dybwad). Будівлю вінчає високий купол, на який піднята алегорична скульптура Правди.

Королівський судний двір, Лондон

Яскравий приклад вікторіанської неоготики.

Біля входу часто можна побачити натовп журналістів в очікуванні героїв найскандальніших процесів. В основному судний двір розглядає цивільні справи, що мають широкий громадський резонанс. Наприклад, в ньому відбувався процес розлучення Пола Маккартні, що тягнувся цілих три роки.

Палац Правосуддя, Мюнхен

Шедевр архітектора Фрідріха фон Тірша, поєднує елементи бароко та ренесансу. Споруду зведено в 1891-1897 роках. Зараз тут засідає Верховний суд Баварії.

Будівлю прикрашає прозорий купол зі скла і сталі. Навколо – міський парк на місці старого ботанічного саду, де можна зустріти рідкісні дерева віком понад 200 років.

Колишня будівля окружного суду Нью-Йорка

Одна з головних визначних пам’яток міста. Зараз тут розміщується департамент освіти. З будівництвом споруди (воно тривало понад 20 років) пов’язаний один з найгучніших корупційних скандалів в історії країни.

Палац правосуддя, Рим

Одна з найбільш грандіозних будівель, зведених після проголошення Риму столицею королівства Італії. Побудовано в 1888-1910 роках.

Місце, де він розташований, називалося Пагорбом шибеників, раніше тут страчували злочинців.

Новий корпус міського суду, Копенгаген.

Для гармонійного поєднання зі старим будинком суду в неокласичному стилі використані вигнуті лінії мансардних поверхів, цегла та плитка в облицюванні фасадів.

Зі старим будинком він з’єднаний скляним переходом. З протилежного боку зберегли дерево, тому стіна там теж зігнутої форми.

Окружний суд штату Вікторія, Мельбурн

На відміну від більшості судів, ця будівля знаходиться в приватній власності і її приміщення можуть бути орендовані для проведення семінарів або переговорів сторін спору.

Фасад будівлі прикрашає робота австралійського скульптора Вільяма Айхолца (William Eicholtz) «Леді Справедливість». Це ж зображення послужило основою для логотипу суду.

 Суд Європейського Союзу, Люксембург

General view of the buildings of the Court of Justice of the European Communities

З моменту відкриття в 1973 році його площі збільшувалися тричі. Знамениті вежі з’явилися в результаті наймасштабнішого розширення Євросоюзу і вміщають робочий простір для 2 000 осіб. Стильова єдність всього комплексу – заслуга архітектора Домініка Перро.

При будівництві веж використовувався анодований алюміній золотого кольору. З нього зроблені сонячні екрани на фасадах і окремі елементи інтер’єру. «Небо над Люксембургом часто таке сумне, що було б непогано зловити сонце і привести його сюди», – каже архітектор.

 Міжнародний суд ООН, Гаага

Ідея створення палацу народилася на Першій мирній конференції з роззброєння, скликаній з ініціативи Імператора Миколи II. Палац був побудований під патронатом російського царя і королеви Нідерландів Вільгельміни, на гроші американського залізничного магната і мецената Ендрю Карнегі.

Тут знаходиться одна з найбільших світових бібліотек з питань міжнародного публічного права. Елементи інтер’єру – дерев’яні скульптури, вітражі, мозаїка, гобелени та інші предмети мистецтва, подаровані країнами-учасницями двох Гаазьких конференцій, символізують різноманітність світових культур.

Міський суд в Мандевіллі, Ямайка

Час поступово підточує лаконічну красу цього невеликого будинку, побудованого з дерев’яних прутів і штукатурки. А через брак простору робота суду проходить в переповнених залах.

 Міський суд, Торонто

Побудована в 1899 році ратуша була однією з найвищих будівель Північної Америки. Її будівництво тривало 10 років і обійшлося більш ніж в 2,5 млн доларів. Годинники на головній вежі спочатку налаштовувалися тільки вручну, але пізніше були автоматизовані.

За матеріалами: LegalRеport