НАЗК нагадало кінцевий термін подання декларацій


НАЗК повідомило, що до завершення кампанії декларування залишилось 3 тижні. Кінцевий термін подання щорічних декларацій за 2019 рік — 31 березня.

“Одне з популярних запитань під час заповнення декларацій – як зазначити вартість спільного майна – це вартість всього об’єкта чи частки у спільній власності на майно?”, – пише НАЗК

Відповідь

  • Якщо об’єкт перебуває у спільній сумісній власності (тобто без поділу на частки), то зазначається вартість всього об’єкта.
  • Якщо у спільній частковій власності – зазначається сумарна вартість відповідних часток у власності на об’єкт.

Наприклад, якщо вам належить частка 1/4 квартири, 1/2 квартири належить члену вашої сім’ї, а решта (1/4) належить третій особі, то в декларації зазначайте вартість лише тих часток, які належить вам та члену вашої сім’ї (у разі якщо вартість часток визначена у правовстановлюючих документах).

Нагадуємо, що Закон не вимагає проводити оцінку майна з метою заповнення декларації. Якщо правовстановлюючі документи відсутні і вартість майна Вам не відома і не повинна бути відома з будь-яких інших джерел, а оцінка майна не проводилась, при заповненні декларації про вартість майна треба обрати позначку «Не застосовується».

Фото: mentalfloss.com