В США вбивцю помилували за декілька годин до смертної кари


Влада американського штату Джорджія помилували засудженого за вбивство за кілька годин до страти. Він повинен був стати 53-м померлим від смертельної ін’єкції. На свободу злочинець все одно не вийде.

Джиммі Медерса, як повідомила влада Джорджії, ще в 1987 році був визнаний винним у вбивстві співробітника цілодобового магазину Дона Андерсона. Трагедія сталася під час пограбування, на яке Медерса пішов після п’янки з друзями.

Суд присяжних хотів засудити обвинуваченого до довічного позбавлення волі без права на дострокове звільнення, але місцеве законодавство на той момент не передбачало такого заходу. Відтак, 7 квітня 1989 року Медерса був засуджений до смертної кари.

Чоловік просидів у камері смертників більше 30 років, і перед настанням 2020 року Верховний суд округу Глінн видав постанову про приведення вироку у виконання.

Управління виправних установ Джорджії призначило його страту на 19:00 (за місцевим часом) 16 січня. Однак за кілька годин до виконання вироку Державна рада з помилування і умовно-дострокового звільнення прийняла рішення замінити смертну кару на довічне ув’язнення без права на УДЗ.

Відзначається, що у Медерса не було судимості до скоєння злочину, а за 30 років перебування в камері смертників було тільки одне незначне порушення. Проте держрада підкреслила, що злочин чоловіка був трагічним і безглуздим, а значить, на свободу він вийти не зможе.

Джерело: legal.report

Фото: