Змінилася вартість майна, за викрадення якого настає кримінальна відповідальність


У зв’язку із зміною прожиткового мінімуму в Україні змінилася і вартість майна, за викрадення якого настає кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє прес-центр судової влади.

Зміна суми прожиткового мінімуму з 1 січня 2020 року (2102 грн.) автоматично призвела до посилення відповідальності за викрадення чужого майна.

Відповідно до Податкового кодексу України в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги. Податкова соціальна пільга складає 50 % прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Так, відповідно до положень статті 51 Кодексу України про адміністративне правопорушення дрібною крадіжкою чужого майна вважається діяння, якщо розмір викраденого майна, на момент здійснення правопорушення, не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто 210,2 грн.

Якщо ж вартість викраденого майна перевищуватиме вказану суму, роз’яснили у Личаківському районному суді міста Львова, тоді для особи, що вчинила правопорушення, настає кримінальна відповідальність.

Фото: vikka.ua