У Франції шеф-кухар програв суд проти редакторів «Гіда Мішлен»


Марк Вейра, відомий французький шеф-кухар і ресторатор, подав до суду на міжнародний ресторанний рейтинг Michelin Guide, який позбавив його заклад третьої зірки.

Про це повідомляє theBabel за посиланням на BBC.

Довідник Michelin – це путівник по ресторанах, і його ресторан з трьома зірками вважався одним із найкращих у світі.

Кулінарові не вдалося домогтися через суд розкриття критеріїв, якими керуються творці ресторанного путівника.

Французький суд відхилив позов Вейри, зобовʼязавши його сплатити судові витрати. У рішенні пояснюється, що 69-річний шеф-кухар не надав жодних доказів завданої йому шкоди, а також упередженості з боку авторів списку “Мішлен”.

Наприкінці вересня стало відомо, що Марк Вейра подав до суду на міжнародний рейтинг ресторанів Michelin через те, що інспектор Мішлен помилково припустив, що він додав в суфле британський сир Чеддер замість того, щоб використовувати місцеві сири.

«Я додав до сиру шафран, а інспектор, що прийшов на перевірку, подумав, що це Чеддер, тому що суфле жовте, – пояснює Марк Вейра. – І це ви називаєте експертною думкою? Це просто божевілля. Я був зганьблений. Моя команда була в сльозах».

Судове слухання у справі призначено на 29 листопада. Представник Michelin Guide заявив, що розчарування Марка Вейра є обґрунтованим, і його талант ніхто не заперечує. Також було обіцяно, що компанія ретельно вивчить оцінку інспектора і розбереться в тому, що трапилось.

Фото: harchi.info