Люди на колісних кріслах стануть повноправними учасниками дорожнього руху


З 14 червня ввійде в дію Закон № 309-IX щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних.

Права осіб, які рухаються в кріслах колісних

По тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках такі особи можуть рухатися із швидкістю пішохода. Вони мають право на переважне перетинання проїзної частини дороги по позначених пішохідних переходах. Також вони можуть рухатись по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю.

Обов’язки

Рухаючись по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю, такі особи повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів по правій крайній смузі. Поворот ліворуч та розворот дозволяються на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині.

Такі особи зобов’язані: використовувати технічно справні та належним чином обладнані крісла колісні; не перевозити вантажі, що заважають керуванню; не буксирувати причепи; не перевозити пасажирів.

Залежно від того, рухаються вони по тротуару чи по дорозі, слід виконувати Правила дорожнього руху щодо обов’язків пішоходів та велосипедистів.

Крісла колісні повинні бути обладнані світловідбивними пристроями, а під час руху в темний час доби по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю – зовнішніми світловими приладами.

Джерело: jurliga

Фото: invak.info