YouTube ввів нову політику безпеки: тепер погрози і образи під забороною


YouTube розширює політику боротьби з домаганнями. Тепер творцям відео заборонено ображати один одного за ознакою раси, статі або сексуальної орієнтації.

Про нову політику хостингу, яка доповнила список заборон (за які будуть карати навіть видаленням), повідомляє theBabel за посиланням на офіційний блог хостингу.

Сьогоднішнє оновлення внесло чотири основні зміни в політику YouTube.

По-перше, доповнений список заборонених типів загроз. Раніше YouTube забороняв прямі погрози, такі як «Я тебе вб’ю». Тепер увага звернена і на більш завуальовані погрози. Це означає, що не можна розмахувати зброєю під час розмови з ким-небудь або вставляти чиєсь обличчя у відеогрі на місце жертви.

По-друге, тепер YouTube буде більш цілісно оцінювати те, що говорить автор на своєму каналі. Навіть якщо окремі відео не заходять за межу, але загальна картина на каналі сприяє переслідуванню іншої людини, відео можуть бути видалені.

По-третє, тепер політика поширюється на всіх людей, незалежно від того, чи є вони авторами контенту. Раніше соціальні мережі допускали щодо публічних персон більш образливі висловлювання.

По-четверте, тепер заборонено ображати когось з-за расових, гендерних ознак або сексуальної орієнтації.

«Ми як і раніше прихильні до принципів відкритості на платформі, а також створення умов для процвітання тут жвавих дебатів і активного обміну ідеями … Однак ми не потерпимо переслідувань і вважаємо, що описані кроки допоможуть нам зробити YouTube найкращим місцем для того, щоб хтось міг поділитися своєю історією або думкою », – зазначає у своєму блозі Метт Халпрін, віце-президент YouTube з питань довіри і безпеки.

Нарешті, YouTube розширює програму, яка використовує машинне навчання, щоб виявляти потенційно образливі коментарі і давати можливість авторам відео вирішити, чи хочуть вони, щоб коментар зʼявлявся під їхнім відео. Ця функція була увімкнена за замовчуванням для більшості авторів від початку цього року.

Фото: likeni.ru