ВРУ прийняла законопроєкт, яким врегульовує митне оформлення іноземних автомобілів


Сьогодні Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481 МК України.

Законопроєктом передбачається створення передумов для комплексного врегулювання питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні, забезпечення дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні зазначеного питання.

Проєктом пропонується доповнити розділ ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України пунктом 95, яким встановити, що:

  • вчинення порушень митних правил, передбачених частинами четвертою – шостою статті 470 цього Кодексу, у період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року включно, тягне за собою застосування адміністративного стягнення, передбаченого частиною третьою зазначеної статті;
  • вчинення порушень митних правил, передбачених частинами четвертою – шостою статті 481 цього Кодексу, у період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року включно, тягне за собою застосування адміністративного стягнення, передбаченого частиною третьою зазначеної статті.

У разі прийняття законопроекту до осіб, які вчинили порушення митних правил, передбачені частинами четвертою – шостою статті 470 та частинами четвертою – шостою статті 481 МКУ, в період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року включно, застосовуватимуться санкції у вигляді штрафу в розмірі 8500 грн. та 17000 грн. відповідно.

Фото: if.gov.ua