В Америці трьох чоловіків визнали невинними після помилкового ув’язнення на 36 років


Трьох чоловіків, яких за хибними обвинуваченнями посадили в тюрму на 36 років, випустили на свободу.

Альфреда Честната, Ендрю Стюарта і Ренсома Воткінса засудили до довічного ув’язнення у 1984 році. В той час усі вони були визнані винними у вбивстві 14-річного хлопця, яке сталося за рік до того.

Втім, у понеділок Балтіморський суд в результаті перегляду справи зняв із чоловіків усі звинувачення.

Справу вирішили переглянути цього року на підставі написаного одним в’язнем листа, в якому він навів новий доказ своєї невинуватості.

Честната, Стюарта і Воткінса, які на той момент були підлітками, арештували у листопаді 1983 року, після смерті Девітта Дакетта. Хлопця застрелили дорогою до школи.

Смерть підлітка і розслідування справи широко висвітлювалися у ЗМІ.

“Ці троє хлопців були ув’язнені з провини поліції та прокуратури”, – заявила представниця прокуратури Балтімора Мерілін Мосбі після звільнення Честната, Стюарта і Воткінса.

У заяві прокуратури йдеться, що звинувачення проти них ґрунтувалися на свідченнях, які були отримані внаслідок тиску поліцейських на свідків.

Окрім того, під час розслідування правоохоронці проігнорували свідчення декількох інших свідків, які називали вбивцею зовсім іншу людину.

“Не думаю, що сьогоднішній день – це перемога. Це трагедія. І ми повинні взяти на себе відповідальність за те, що сталося”, – сказала Мерілін Мосбі.

Ще один підозрюваний у вбивстві 14-річного підлітка помер у 2002 році.

Джерело: bbc.com

Фото: jfp.org.ua