На Burger King подали до суду через неправильне приготування веганських котлет


Веган Філіп Вільямс подав до суду на Burger King через те, що веганські котлети для свого фірмового бургера Impossible Whopper вони готують на тому ж грилі, що й м’ясні.

Про це повідомляє Hromadske.ua з посиланням на BBC.

Позивач Філіп Вільямс незадоволений тим, що куплене ним штучне мʼясо було «вкрито продуктами тваринного походження». У позові він заявив, що купив бургер «Impossible Whopper» у ресторані мережі в Атланти, у якому готують бургери з рослинним мʼясом. За його словами, він ніколи б не придбав бургер, якби знав, що він покритий мʼясними продуктами тваринного походження.

На сайті Burger King цей бургер описано як «100-відсотковий «Impossible Whopper» без використання яловичини». Крім цього, власники вказали, що ресторан пропонує метод приготування без підсмажування мʼяса.

У Burger King поки ситуацію ніяк не прокоментували. Прес-секретар постачальника Impossible Foods також розповіла, що вегетаріанці та вегани можуть просити, щоб Impossible Whopper їм готували не на грилі, а в мікрохвильовці.

Позов розглядатиметься в одному з федеральних судів штату Маямі. Він колективний — до нього можуть приєднатися й інші постраждалі від дій Burger King.

Вільямс вимагає сплатити компенсацію всім покупцям Impossible Whopper у США і публічно визнати, що рослинне мʼясо і звичайне готуються на одному грилі.

Згідно із запропонованими цінами Burger King, бургер з рослинного м’яса коштує клієнтам США приблизно на долар більше, ніж версія з яловичини.

Фото: msn.com