Чи є загрозою біометричний паспорт: позиція ПЦУ


Навколо біометричного паспора існує багато суперечок серед представників різних конфесій. Зокрема щодо того, чи є на ньому печать антихриста.

Чим тільки не залякують людей – втратою приватності, “відреченням від Господа”, “печаткою антихриста”.

Про це пише Православна церква України на своїй Фейсбук-сторінці.

ПЦУ не засуджує використання вірянами біометричних паспортів, адже вони є лише одним із проявів наукового і технологічного прогресу.

Жодного релігійного підґрунтя у біометричного паспорту немає.

Технології стали невід’ємною частиною нашого життя: щодня ми користуємося інтернетом, мобільним зв’язком, дані про нас зберігаються в електронних базах різних установ.

Тобто щирій віруючій людині, якій немає чого приховувати, яка живе законослухняно, боятися нічого, стверджує Церква.

“Ми користуємося звичайними паспортами, маємо ідентифікаційні коди, щодня надаємо наші персональні дані, і нічого вартого осуду тут немає. Усе це стосується матеріального світу, натомість справжня віра у Господа – у душі. На ній ніхто не зможе поставити “печатку”, чи відділити людину від любові Божої, якщо вона сама не зречеться її”, – пояснює ПЦУ.

За словами ПЦУ, головна боротьба для людини – це війна з гріхом, пристрастями і спокусами.

“Бог дає нам безліч можливостей і засобів пізнання світу, і біометричні паспорти – лише один із них. Вони не здатні віддалити чи наблизити нас до Господа, зробити більшим чи меншим християнином, поставити на нас “печать антихриста”, – пишуть у православній церкві і радять не зважати на безпідставні забобони чи обмеження і не боятися користуватися благами прогресу.

Фото: charivne.info